Oh happy day!

Finns det något bättre än när all skit ger resultat?! För ett tag sedan köpte jag en svindyr tröja från klubben, till min besvikelse upptäckte jag att den var en storlek förliten.

Idag bestämde jag mig för att plocka fram din ur garderoben och testa igen.
Den är väl fortfarande lite för tajt men jag kan ha den!





Nu är den här dagen komplett!
Hej tjoff poff!

Opps!

Jag börjar visst tappa lite på bloggandet. Jag antar att jag har längtan till sommarlovet att jag redan börjat lägga av mig.

I veckan har vi varit på IRF och fått oss en svängom i kräkmaskinen, även kallad space ball.
Det var väldigt oförberett så jag hade ingen kamera med mig men en klasskompis hade turen att ha packat med den. Det kommer väl någon bild såfort jag fått tag i dem.
Den ser iaf ut såhär:



Det var faktiskt inte så farligt som man kan tro. Jag blev lite snurrig men man blir faktiskt inte illamående. Vad meningen med den är förstår jag dock inte.

I fredags var det mösspåtagning för 3:orna så på kvällen var det partaj. Tyvärr så fick några för sig att starta brandlarmet och kvällen fick ett tråkigt slut med böter på 6000:- för de som boende.

Igår bakade jag, Annika och Niklas pizza. Suget blev för stort och jag syndade rätt mycket den kvällen med både pizza och chips. Men vi tar nya tag!

Idag har jag och Elin suttit med en jobbig redovisningsuppgift till matten. vi lyckades inte lösa den trots nästan 6 timmars funderande. Tyvärr/som tur är påverkar den inte slutbetyget. Jag sitter fast på mitt VG och får vara nöjd med det. Som tur var kände jag mig lite duktig när jag kunde hjälpa Fredrik med en Kemiuppgift, där fattar jag fortfarande saker!

Så det var en liten snabb uppdatering på vad som händer. Nu är det bara 5 "riktiga" skoldagar kvar. Men ändå två veckor innan jag får sova i min egna säng. Jag längtar så!


Nytt liv! ny blogg!

Som ni kanske sett har jag ändrat designen lite på min blogg. Jag tänkte att nu när jag har börjat ett nytt smalare liv behövdes en uppdatering. Jag har resan tjyvstartat lite och har gått på min nya diet i över en vecka nu, och redan 2 kg lättare, tror jag. (min våg är inte riktigt att lita på). Jag kickstartar med en sån där hemsk shake & bar-diet. Fast jag fuskar lite och käkar sallad och lite mat i skolan. Jag ska fortsätta på den i 1-2 veckor till. Efter det går jag över till att helt enkelt äta nyttigare. Kanske prövar på någon av alla dieter som finns där ute.

Anledningen till mitt nya liv är att sedan jag flyttade upp hit till Kiruna har vikten bara rusat iväg. Plötsligt upptäckte jag att mitt BMI gått från "normal" till "överviktig" och då bestämmde jag mig för att försöka en gång till. Jag har försökt många gånger förut men problemet är att jag en söndagkväll får ett infall och köper massor med grönsaker som sedan ligger i kylen och ruttnar medans jag mumsar i mig alla möjliga onyttigheter. Jag intalar mig själv att jag inte har tid att stå och hacka sallad. Det är därför den här nya kickstarten har funkat så bra. Jag vet vad jag ska äta och jag håller mig till det. Inga snedsteg. Nu får ni följa min lilla resa till en lättare jag!

Så, jag har precis kommit hem från Matojärvi (Kirunas löparbana) där jag sprungit 2km och kört 20 intervaller x 15sek. Det är en början iaf!

Nu ska jag ta mig en dusch och njuta av en kopp te, utan socker och mjölk! :)
// Puss och Kram Fanny

Karatedrömmar nästa?

Att mata "hungry Hank" är tortyr. Trappor mördar och i princip alla rörelser gör ont. Nej, jag har inte blivit överkörd av en lastbil. I helgen har jag varit på ett träningsläger i Luleå med karaten! :) Efter två dagars träning var man ordentligt mörbultad men det har varit väldigt roligt och givande.

Den låga byggnaden precis bakom bron är Dojon (träningslokalen). Det vill säga nästan precis på tågstations perrongen. Det var inte så långt till tåget på söndagen, tack och lov.


Jag har inga bilder från när jag tränade, jag tränade ju då! (Det hade nog inte varit en vacker syn ändå) Men det här är från barnens träning. Läskigt att en del av dem är många gånger bättre än en själv.


Teddy har svårt att bestämma sig för vad han ska ha och Jocke verkar lite irriterad över det.


(jag var tvungen att ta utan blixt för att inte det här:
...skulle hända. Så bilderna är lite oskarpa.
Men här är Elin och Masuma som försöker bestämma sig.


Ahh! En boll med fötter och armar, eller så har mågård lagt på sig lite...


Nej det var inte skönt att sova på det där golvet. Speciellt inte när man glömt sin kudde hemma...


Det var riktigt gott att få sova i sin egen säng igen även om det inte blev en speciellt lång sömn eftersom jag klev upp tidigt och var med och instruerade på en Idrotts lektion i Karate.

Jag börjar nog snart drömma Karate med! Det måste vi testa, så godnatt!



Vet ni vad?

Jag tycker kiruna kan ta sig i baken. Såhär såg det ut när jag drog undan rullgardirnerna imorse.



Hmm... är det verkligen sommarlov om mindre än en månad?

Tillbaka!

På begäran är jag tillbaka igen. Det har hänt mycket sedan sist men en snabb sammanfattning är väl att jag mest pluggat hela tiden och i de små pauserna mellan nationella prov och inlämningsuppgifter har jag tränat karate och umgåtts med mina vänner.

I fredags var vi och gjorde stan, fast den mesta av tiden tillbringades nog på Safari:



Eftersom fegloppan Annika vägrar vara med på kort finns det bara bilder på sötnosen Carro med sin B.auta macka. Och en fin bild på min mummsiga pastasallad, den var underbar!

Igår fick jag för mig att klippa mitt eget hår. Det må vara billigt men jisses vilken katastof. Tur att hår växer ut XD
OBS! Bilden är före jag klippte mig!
Lite hår någon? Passa jättebra på macka!
Jag återkommer med en "efter" bild. Måste försöka fixa det först. :)


Igår var det eurovision kväll hos mig så här vad det uppbunkrat med godsaker:




Jag skulle också vilja be om ursäkt till mina grannar för det liv vi förde igår. Jag och mina vänner blev något uppspelta igår när sverige låg etta (!!) men tyvärr så blir det ju ingen eurovision i sverige nästa år. Men vi kommer tillbaka!

Majbrasa på rymd!

Det är en tradition att majbrasan alltid ska hållas på skolgårdens grillplats så här tillbringades även årets valborg! Det var mysigt, förutom när de fick för sig att slänga på en gummibåt (man eldar vad man hittar) som fick hela skolagården att fyllas med giftig vit rök...


Ja, och enligt traditionen så ska det också snöa på valborg, i alla fall när man firar i Kiruna...
(och den metalliga saken ni ser i elden är en kundvagn...fråga inte.)


Ciao för den här gången!